Sastojci
- za sirup
- 1 kašika meda
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
- 1/2 kašičice cimeta
- za kolač
- 3-4 kruške, oguljene, očišćene od semena i isečene na tanke kriške
- 115ml kokosovog mleka
- 3 jajeta
- 50g javorovog sirupa
- 50g kokosovog ulja
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 400g mlevenih badema
- 1/4 kašičice cimeta
- 1 kašičica narendanog svežeg đumbira
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo soli
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 180°C. U manjoj posudi otopite sastojke za sirup. Pomešajte zatim u većoj posudi sve suve sastojke za kolač. Posebno umutite jaja, dodajte kokosovo mleko, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje, pa sve sjedinite sa suvim sastojcima, lagano mešajući. U podmazan, okrugli pleh sipajte prvo sirup, preko njega poređajte kriške krušaka, a zatim prelijte sjedinjene sastojke za kolač. Pecite 50 minuta. Nakon toga kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Kada je sasvim hladan, okrenite ga i servirajte.