Sastojci

  • za sirup
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika putera
  • 1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
  • 1/2 kašičice cimeta
  • za kolač
  • 3-4 kruške, oguljene, očišćene od semena i isečene na tanke kriške
  • 115ml kokosovog mleka
  • 3 jajeta
  • 50g javorovog sirupa
  • 50g kokosovog ulja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 400g mlevenih badema
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1 kašičica narendanog svežeg đumbira
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo soli
Okrenuti kolač sa kruškama

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 180°C. U manjoj posudi otopite sastojke za sirup. Pomešajte zatim u većoj posudi sve suve sastojke za kolač. Posebno umutite jaja, dodajte kokosovo mleko, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje, pa sve sjedinite sa suvim sastojcima, lagano mešajući. U podmazan, okrugli pleh sipajte prvo sirup, preko njega poređajte kriške krušaka, a zatim prelijte sjedinjene sastojke za kolač. Pecite 50 minuta. Nakon toga kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Kada je sasvim hladan, okrenite ga i servirajte.