Sastojci

  • 310 g brašna od celog zrna žita
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 150 g meda
  • 1/2 šolje sosa od jabuka
  • 70 g otopljenog kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 2 kafene kašičice vanila ekstrakta
  • 2 tikvice srednje veličine 
  • 90 g čokoladnog čipsa ili seckane crne čokolade
  • 40 g seckanih oraha
Slatki hleb sa tikvicama

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 180°C. U posudu srednje veličine dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet i sve dobro promešajte. Posebno izmešajte med, sos od jabuka, kokosovo ulje, jaje i vanila ekstrakt, a zatim toj smesi dodajte prethodno pripremljene suve sastojke i sve sjedinite. Na kraju dodajte rendane, oceđene tikvice, čokoladu i orahe. Sipajte u podmazan pleh posut brašnom i pecite 45-50 minuta ili dok čačkalica ne bude suva prilikom provere da li je testo pečeno.