Sastojci
- 120g kokosovog brašna
- 170g mlevenih badema
- 100g tahinija
- 20g kakao ljuspica ili praha
- malo morske soli
- malo cimeta
- 3 do 4 urme bez koštice za zaslađivanje
Priprema recepta
Sve sastojke dodati u električnu seckalicu i mešati dok se ne formira čvrsta pasta, oko pet minuta. Ako je mešavina previše gusta dodati još malo tahinija. Ukoliko je mešavina previše retka, dodati još mlevenih badema ili kokosa. Gustina treba da bude takva da se mogu vaditi komadi kašikom za sladoled. Ređati ih zatim na tanjir koji je prekriven papirom za pečenje, pa smestiti u zamrzivač ili u frižider da se stegnu. Kada su zalogaji čvrsti na dodir, spremni su za jelo. U zamrzivaču mogu da se čuvaju jedan mesec, a u frižideru jednu nedelju. Ukoliko se čuvaju u zamrzivaču, izvaditi ih 5 do 10 minuta pre posluživanja.