Sastojci
- 150 g bezglutenskog brašna
- 5 g svežeg kvasca
- 120 ml mlake vode
- 5 g soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 kašike paradajz paste
- 125 g mozzarelle
- prstohvat origana
- nekoliko listova šunke
- 1 šaka šampinjona
Priprema recepta
Sveži kvasac umešajte u mlaku vodu dok se ne aktivira (ostavite malo vode sa strane). Dodajte brašno i mesite. Rastvorite so u preostaloj vodi i dodajte je u smesu. Na kraju dodajte malo maslinovog ulja i nastavite da mesite.
Za pizzu:
Napravite kuglu od testa i ostavite da narasta na toplom mestu oko 30 minuta. Kada se testo udvostruči, razvucite ga oklagijom i stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite ga paradajz sosom, dodajte mocarelu narezanu na kockice, seckane pečurke i šunku. Začine dodajte po vašem izboru. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Za hleb:
Oblikujte testo u veknu. Stavite ga na pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje i ostavite da narasta na toplom mestu oko 30 minuta. Kad udvostruči veličinu, pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.