Sastojci
- 200g kinoe
- 3-4 urme
- 750ml vode
- ¼ kašičice cimeta
Priprema recepta
240g kuvane kinoe pomešajte sa 750ml vode i miksajte u blenderu kako bi se zrna kinoe potpuno usitnila. Zatim procedite kroz vrećicu za biljna mleka ili cediljku, proceđenu tečnost vratite u blender, dodajte 3-4 urme i 1/4 kašičice cimeta i ponovo miksajte. Dobijeno mleko sipajte u staklenu bocu, dobro zatvorite i čuvajte u frižideru 3 do 4 dana.
Uputstvo za pripremu kinoe: kinou sipajte u cediljku i isperite je pod mlazom hladne vode kako bi se otklonio gorak ukus. Dodajte zatim dvostruku količinu vode i malo soli, pa kuvajte na višoj temperaturi dok ne proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 do 15 minuta, dok kinoa ne upije svu vodu.