Sastojci
- 300gr junetine (isečena na kockice)
- 1 glavica crnog luka
- 1 praziluk (beli usitnjen deo oko 100gr)
- 1 kašičica Dijon senfa
- 1 manja tikvica
- 1dl paradajz pelata
- začini: morska so, vlašac, domaća vegeta.
Priprema recepta
Stavite luk i praziluk da se malo prodinstaju, zatim nalijte 1dl vode i ostavite da se dinsta dok voda ne ispari. Potom u luk dodajete junetinu, začine i nalijte sa 1l vode. Vodu dodavati po potrebi. Ostavite da se dinsta oko sat vremena. Za to vreme skoro sva voda ispari i meso polako postaje mekano. Nakon što se juneće meso dinstalo sat vremena tada dodajete tikvicu i nalijte sa još 2dl vode, ostavite na laganoj vatri da se krčka. Pred sam kraj stavite kašičicu senfa i dodajte 1dl paradajz pelata. Gulaš možete servirati uz pire od karfiola ili špagete od šargarepe.