Sastojci
500g pilećih pikantnih krilaca
1/2 šolje majoneza
2 kašike ljutog sosu po izboru (npr. Tabasco)
1 kašika meda
1 kašika soka od limuna
1/2 kašičice belog luka u prahu
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 200°C i pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Krilca rasporedite po plehu i pecite oko 45-50 minuta dok ne postanu hrskava i zlatno smeđa.
U maloj posudi, pomešajte majonez, ljuti sos, med, sok od limuna i beli luk u prahu.
Probajte umak i prilagodite količinu ljutog sosa ili meda prema vašem ukusu. Ako želite ljutiji umak, dodajte više ljutog sosa; ako želite slađi umak, dodajte više meda.
Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Pečena krilca umočite u umak.
Uživajte u pikantnom zadovoljstvu!