Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 glavica celera
- 1.5 kg junećeg mesa od buta
- ½ soka od pomorandže
- So i biber
- 2 kašike koncetrata od paradajza
- ½ kašičice đumbira u prahu
- 2 – 3 kašike svinjske masti ili ako niste ljubitelj zamenite mast biljnim uljem
- 150g krem sira sa začinskim biljem
Priprema recepta
Oljušten crni i beli luk sitno iseckajte . Operite celer i odsecite stabljiku i lišće i sve sitno iseckajte, pa stavite u činiju. Meso položite na povrće. Prelijte sokom od pomorandže, dodajte dve kašičice soli, bibera po ukusu , koncetrat paradajza i đumbir . Tako pripremljeno meso držite preko noći u frižideru. Kada odstoji predviđeno vreme, izvadite meso, malo ga očistite, natrljajte solju i biberom i pecite ga na masti u većoj posudi sa svih strana. Dodajte povrće i i marinadu, poklopite i dinstajte ga na tihoj vatri dva ipo do tri sata. Pečenje uvijte u aluminijumsku foliju. Sos pomešajte zejedno sa krem sirom, posolite i pobiberite po ukusu. Pečenje isecite i servirajte sa sosom.