Sastojci

  • 2 kašike belog balsamiko sirćeta
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašičice meda
  • 4 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
  • so, biber
  • 4 pune šake rukole
  • 1 kruška isečena na tanke kriške
  • 80g mekog, plavog sira
Juneći odrezak sa prilogom od rukole i plavog sira

Priprema recepta

Dva juneća odreska izvadite sat vremena pre pripreme iz frižidera, posolite ih i pobiberite. U zavisnosti od toga koliko pečen odrezak volite, pecite ih na vrelom grill tiganju na koji je dodato par kapi ulja od 2 do 8 minuta (sa svake strane).

Ugrejte balsamiko, senf i med na niskoj temperaturi. Dodajte polako maslinovo ulje, kako bi se oformila emulzija. Dodajte so i biber. Rukolu podelite na dva tanjira, uz svaki odrezak, preko poslažite kriške kruške i plavi sir, a zatim prelijte toplim prelivom.