Sastojci
- 1 manja glavica karfiola
- 200 g brokolija
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 1 žuta paprika babura
- 600 g junećih šnicli
- 200 ml belog vina
- 1 kašika senfa
- po potrebi suvi biljni začin
- peršun
- 70 ml maslinovog ulja
Priprema recepta
Svo povrće iseckati. Šargarepu na štapiće, brokoli i karfiol na sitnije cvetiće, beli luk sitno iseckati, a krompir, crni luk i papriku iseći na kockice. Svo povrće izmešati u dubljoj posudi, pa dodati suvi biljni začin, peršun i maslinovo ulje.
Šnicle mesa oprati, osušiti, pa premazati senfom i posuti suvim biljnim začinom. Posudu u kojoj će se peći podmazati uljem, poređati po dnu šnicle, a preko rasporediti povrće (tako će šnicle biti mekše, jer se krčkaju u vinu i soku od povrća). Preliti vinom i dodati pola čaše vode, pokriti folijom i staviti da se peče 70 do 90 minuta na 180 stepeni.