Sastojci
- 3 češnja belog luka
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- morska so i biber
- kora i sok od jednog limuna
- 1 velika glavica karfiola bez listova
- 40 grama listića badema
- seckani peršun
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 180°C. U električnoj seckalici pomešajte beli luk, papriku, maslinovo ulje, so, biber, limunovu koru, sok od limuna i sve izmiksajte. Očistite karfiol od listova, dobro ga operite i isecite donji deo karfiola tako da bude stabilan kada se smesti u pleh. Premažite ga pastom koju ste prethodno napravili, a zatim stavite u pleh i pecite u rerni 1 sat. U međuvremenu blago propecite listiće badema - dva do tri minuta, dok ne postanu zlatni, a zatim ostavite da se ohlade. Kada je karfiol pečen pospite pečenim bademima i ukrasite naseckanim listovima peršuna. Dodajte još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i servirajte sa pirinčem ili barenim povrćem.