Losos sadrži dragocene omega 3 masne kiseline, vitamine B grupe, selen i antioksidans astaksantin što ga čini nutritivno bogatom namirnicom koja je ujedno veoma ukusna. Dovoljno razloga da se uvrsti u jelovnik!

Sastojci

  • 400 g lososa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika meda
  • 2 sitno naseckana čena belog luka
  • 1/4 kašičice soli
  • malo bibera
Losos pečen u rerni sa marinadom od meda i senfa

Priprema recepta

Zagrejati rernu na 190°C. Tepsiju premazati uljem pa staviti filete svežeg lososa. U manjoj posudi izmešati maslinovo ulje, limunov sok, senf, med, beli luk, so i biber pa marinadu preliti preko lososa. Losos sa marinadom ostaviti da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi, pa peći 15-20 minuta.