Meso mangulice je prava delikatesa, a u kombinaciji sa crvenim vinom i organskim jajima, dobijate jelo koje će oduševiti vaše čulo ukusa. Evo kako da ga pripremite:

Sastojci

  • 4 komada mesa mangulice
  • 1 šolja crvenog vina
  • 4 organska jaja
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje
  • Sveži začini po izboru (npr. majčina dušica ili ruzmarin)
Meso mangulice sa crvenim vinom i organskim jajima

Priprema recepta

U velikoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.

Dodajte komade mesa mangulice i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Sipajte crveno vino preko mesa i smanjite temperaturu. Pokrijte tiganj i kuvajte još 15-20 minuta ili dok meso ne bude mekano i sočno.

U drugom tiganju, napravite omlet od organskih jaja i posolite ga po ukusu.

Servirajte komade mesa mangulice preko omleta od organskih jaja, pospite svežim začinima i poslužite uz čašu istog crvenog vina koje ste koristili u pripremi jela.

Ovi recept spaja najbolje od tradicionalne kuhinje i modernog pristupa zdravoj ishrani. Kombinacija ovih proizvoda u pripremi jela donosi harmoniju nutritivnih vrednosti i ukusa. Ne zaboravite da uživate u ovim jelima s merom i kao deo balansirane ishrane kako biste postigli najbolje rezultate za svoje telo.