Sastojci

  • testo za picu
  • brašno za posipanje
  • 1,5 šolja krupno rendanog čedar sira
  • 1 veća jabuka
  • 1 manji batat
  • 1 manji crni luk
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike naseckanog svežeg ruzmarina
  • so, biber po ukusu
Pica sa slatkim krompirom, jabukom i ruzmarinom

Priprema recepta

Rastanjite i uobličite testo za picu. Pospite preko testa polovinu sira. Jabuku isecite na tanke kolutove i odstranite semenke. Batat ogulite i isecite na tanke kriške. U većoj činiji izmešajte kriške jabuke i batata, naseckan crni luk, maslinovo ulje, ruzmarin, so, biber i dodajte preostali sir. Dobijenu mešavinu ravnomerno rasporedite po testu i pecite  na 220°C dvadesetak minuta, dok batat ne omekša, a testo na rubovima dobije zlatno-braon boju.