Sastojci
- 4 komada pilećih grudi bez kože
- 230ml suvog belog vina
- 230ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 60ml balzamiko sirćeta
- pola šolje suvog grožđa prethodno opranog i prokuvanog
- so i mleveni crni biber
- 1 supena kašika iseckanog bosiljka
- kora od jednog limuna
- rukola i kriške limuna za serviranje
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 190°C. Stavite piletinu u plitku posudu za pečenje, posolite, pobiberite i prelijte vino preko mesa. Prekrijte folijom i pecite u rerni oko 20 minuta, odnosno dok piletina ne bude pečena. Sklonite foliju, ostavite da se piletina i sokovi ohlade, a zatim odvojte 2 supene kašike soka koji je ostao od pečenog mesa i ostavite sa strane.
Pomešajte maslinovo ulje i balzamiko sirće u maloj činiji, zatim dodajte sok od pečene piletine, oprano suvo grožđe, naseckan bosiljak i narendanu koru od limuna. Smestite meso u staklenu posudu, prelijte dresing i prekrijte plastičnom folijom ili poklopite poklopcem. Ostavite meso bar 12 sati u frižideru, s tim da ćete u tom periodu bar jednom okrenuti meso u marinadi.
Izvadite piletinu iz frižidera jedan sat pre serviranja. Iseckajte je na sitne komade servirajte sa rukolom, pospite pečenim pinjolama i ukrasite kriškama limuna.