Sastojci

  • 150g pilećeg belog mesa
  • 2 manje tikvice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 supena kašika pavlake
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica sušenog povrća
  • 2 čena belog luka
  • malo bibera
  • svež peršun
Punjene tikvice

Priprema recepta

Pileće belo meso sitno iseckati i preliti jednom kašikom soja sosa da odstoji desetak minuta.  Tikvice oguliti, preseći uzduž na pola i kašičicom izvaditi sredinu sa semenom. Zagrejati na tiganju kašiku maslinovog ulja i dodati pileće meso. Kada meso omekša, dodati iseckanu sredinu tikvica, seckan beli luk i kašičicu sušenog povrća. Mešati dok tečnost ne ispari.  Pred kraj dodati malo bibera, skloniti sa ringle.  Posebno izmešati kašičicu senfa sa kašikom pavlake i dodati u meso sa tikvicama.  Puniti tikvice.  Peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji posuti mlevenim parmezanom ili svežim seckanim peršunom.