Sastojci
- 150g pilećeg belog mesa
- 2 manje tikvice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 supena kašika pavlake
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica sušenog povrća
- 2 čena belog luka
- malo bibera
- svež peršun
Priprema recepta
Pileće belo meso sitno iseckati i preliti jednom kašikom soja sosa da odstoji desetak minuta. Tikvice oguliti, preseći uzduž na pola i kašičicom izvaditi sredinu sa semenom. Zagrejati na tiganju kašiku maslinovog ulja i dodati pileće meso. Kada meso omekša, dodati iseckanu sredinu tikvica, seckan beli luk i kašičicu sušenog povrća. Mešati dok tečnost ne ispari. Pred kraj dodati malo bibera, skloniti sa ringle. Posebno izmešati kašičicu senfa sa kašikom pavlake i dodati u meso sa tikvicama. Puniti tikvice. Peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji posuti mlevenim parmezanom ili svežim seckanim peršunom.