Sastojci

  • 340g mlevene junetine
  • 250g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 sitno seckan crni luk
  • 100g hlebnih mrvica
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 supene kašike seckanog peršuna
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kafena kašičica aleve paprike
  • so i biber po ukusu
  • 1 jaje, umućeno
  • 3 tvrdo kuvana jajeta, oguljena
  • Za sos je potrebno:
  • 200ml kisele pavlake
  • 3 mala naseckana kisela krastavca
  • 1 supena kašika seckanog peršuna
Rolat od mesa

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite maslinovim uljem tepsiju veličine 20X10 cm. Pomešajte obe vrste mesa, seckani crni luk, hlebne mrvice, seckani peršun, papriku, dodajte so i biber. Zatim dodajte sveže jaje i sve dobro promešajte. Ravnomerno rasporedite polovinu ove smese u tepsiju, uzduž poređajte 3 kuvana jajeta, a zatim preko toga stavite preostalu količinu mesa i oblikujte rolat. Prekrijte rolat aluminijumskom folijom i pecite oko 50 minuta. Nakon isključivanja pećnice ostavite još desetak minuta pre nego što izvadite rolat napolje.

Umutite kiselu pavlaku, krastavce i peršun.  Meso secite na  kriške i preko njega stavite sos.  Aranžirajte sa rukolom i čeri paradajzom.