Sastojci
- 340g mlevene junetine
- 250g mlevenog svinjskog mesa
- 1 sitno seckan crni luk
- 100g hlebnih mrvica
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 supene kašike seckanog peršuna
- 2 kašičice senfa
- 1 kafena kašičica aleve paprike
- so i biber po ukusu
- 1 jaje, umućeno
- 3 tvrdo kuvana jajeta, oguljena
- Za sos je potrebno:
- 200ml kisele pavlake
- 3 mala naseckana kisela krastavca
- 1 supena kašika seckanog peršuna
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite maslinovim uljem tepsiju veličine 20X10 cm. Pomešajte obe vrste mesa, seckani crni luk, hlebne mrvice, seckani peršun, papriku, dodajte so i biber. Zatim dodajte sveže jaje i sve dobro promešajte. Ravnomerno rasporedite polovinu ove smese u tepsiju, uzduž poređajte 3 kuvana jajeta, a zatim preko toga stavite preostalu količinu mesa i oblikujte rolat. Prekrijte rolat aluminijumskom folijom i pecite oko 50 minuta. Nakon isključivanja pećnice ostavite još desetak minuta pre nego što izvadite rolat napolje.
Umutite kiselu pavlaku, krastavce i peršun. Meso secite na kriške i preko njega stavite sos. Aranžirajte sa rukolom i čeri paradajzom.