Sastojci
- 300g pilećeg belog mesa
- 100g senfa
- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
- 2 čena belog luka
- 1 šolja vode
- himalajska so, mleveni biber
Priprema recepta
Isecite pileće belo meso na tanke šnicle, premažite ih senfom sa svake strane i ostavite da odstoje pola sata. Zatim svaku od njih uvaljajte u integralno pšenično brašno i pržite vrlo kratko na tankom sloju maslinovog ulja, tek da porumene sa svake strane. Kada su šnicle rumene sa obe strane, prelijte šoljom vode, pospite sitno seckan beli luk preko njih, a zatim prelijte šoljom vode i poklopite. Smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 5 minuta, tako da voda ispari, ali ne sasvim. Vodite računa da ne kuvate duže, jer su šnicle najmekše onda kada se pripremaju ovako kratko.
Poslužite ih uz zelenu salatu koju ste nasekli na rezance, dodali joj sitne kockice grejpfruta (odstranite beli, gorki deo ispod kore) i kriške kisele jabuke, sa dresingom od hladno ceđenog maslinovog ulja i limunovog soka.