Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 manji crni luk
  • 1 šargarepa
  • 100 g pirinča kratkog zrna
  • 1l pileće supe
  • 3 kašike limunovog soka
  • 3 jajeta
  • 2 manja komada pilećih grudi bez kože i kostiju, skuvanih i usitnjenih
  • 1 kašika mirođije
  • soli i bibera po ukusu
Pileća supa sa pirinčem i limunom

Priprema recepta

Zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte naseckan crni luk i usitnjenu šargarepu. Dinstajte kratko, oko 5 minuta, dok šargarepa omekša, a luk postane staklast. Dodajte pirinač i pileću supu, ostavite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još oko petnaest minuta, dok pirinač ne bude kuvan.

U međuvremenu izmutite dobro jaja i limunov sok sa 100ml pileće supe i sve dobro izmešajte. U posudu sa kuvanim pirinčem dodajte usitnjene kuvane pileće grudi,  a zatim mešavinu jaja i limuna, so, biber i mirođiju. Kuvajte još nekoliko minuta. Servirajte sa kriškama limuna i svežom mirođijom.