Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 manji crni luk
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča kratkog zrna
- 1l pileće supe
- 3 kašike limunovog soka
- 3 jajeta
- 2 manja komada pilećih grudi bez kože i kostiju, skuvanih i usitnjenih
- 1 kašika mirođije
- soli i bibera po ukusu
Priprema recepta
Zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte naseckan crni luk i usitnjenu šargarepu. Dinstajte kratko, oko 5 minuta, dok šargarepa omekša, a luk postane staklast. Dodajte pirinač i pileću supu, ostavite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još oko petnaest minuta, dok pirinač ne bude kuvan.
U međuvremenu izmutite dobro jaja i limunov sok sa 100ml pileće supe i sve dobro izmešajte. U posudu sa kuvanim pirinčem dodajte usitnjene kuvane pileće grudi, a zatim mešavinu jaja i limuna, so, biber i mirođiju. Kuvajte još nekoliko minuta. Servirajte sa kriškama limuna i svežom mirođijom.