Sastojci
- 1 glavica belog luka
- 4 šolje bundeve isečene na kockice
- 1 nar
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 naseckana sveža crvena paprika
- 1,5 konzerva kokosovog mleka
- 2 šolje bujona od povrća
- so i biber po ukusu
- kari, dimljena mlevena parika, cimet
- 2 kašike svežeg mlevenog đumbira
- 100 g kozjeg sira
Priprema recepta
Zagrejati rernu na 200°C. Odseći vrh na glavici belog luka tako da se otkriju čenovi, pa preliti kašikom maslinovog ulja. Zamotati beli luk u foliju i peći u rerni oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Kada je pečen, ostaviti da se ohladi, pa istisnuti svaki čen iz ljuske u manju posudu, pečeni beli luk izgnječiti i dobro promešati. U međuvremenu u posudu za supu staviti kokosovo ulje, zagrejati ga na umerenu temperaturu, dodati naseckanu papriku pa sotirati 3-5 minuta, dok paprika ne omekša. Dodati bundevu, kari, mlevenu dimljenu papriku, cimet, so i biber po ukusu pa sve zajedno mešati još 3-5 minuta, zatim dodati kokosovo mleko i bujon od povrća. Smanjiti temperaturu i ostaviti poklopljenu supu da krčka još oko 25 minuta, dok bundeva ne omekša. Kada je supa gotova, dodajte pečeni beli luk i izmrvljeni kozji sir. Ostavite da se malo prohladi, pa sve izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom.
U međuvremenu pripremite kremu sa đumbirom tako što pomešate 2 kašike usitnjenog đumbira sa pola konzerve kokosovog mleka.
Pre posluženja supu pospite izmrvljenim kozjim sirom, kašikom-dve krema sa đumbirom i zrncima nara.