Sastojci

  • 5 oguljenih šargarepa srednje veličine, isečenih na komade
  • 1 crni luk srednje veličine, iseckan
  • 4 šolje vode (dodati još ukoliko je potrebno)
  • 1 kašičica himalajske soli
  • manji komad svežeg, oguljenog i naseckanog đumbira
  • vlašac i kokosovo mleko za serviranje
Supa od šargarepe i đumbira

Priprema recepta

Stavite šargarepu i luk u posudu. Dodajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije povrće, posolite i stavite da se kuva dok ne proključa. Zatim smanjite temperaturu na srednju jačinu, poklopite i neka supa kuva na tihoj vatri dok šargarepa ne omekša. Na kraju dodajte đumbir i nakon par minuta miksajte sve štapnim mikserom kako bi se formirala kremasta konzistencija. Ukoliko je potrebno, dodajte još vode. Ukrasite vlašcem i kokosovim mlekom - jednu do dve supene kašike po porciji. Servirajte toplo. Količinu đumbira možete prilagoditi ukusu.