Sastojci
- 5 oguljenih šargarepa srednje veličine, isečenih na komade
- 1 crni luk srednje veličine, iseckan
- 4 šolje vode (dodati još ukoliko je potrebno)
- 1 kašičica himalajske soli
- manji komad svežeg, oguljenog i naseckanog đumbira
- vlašac i kokosovo mleko za serviranje
Priprema recepta
Stavite šargarepu i luk u posudu. Dodajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije povrće, posolite i stavite da se kuva dok ne proključa. Zatim smanjite temperaturu na srednju jačinu, poklopite i neka supa kuva na tihoj vatri dok šargarepa ne omekša. Na kraju dodajte đumbir i nakon par minuta miksajte sve štapnim mikserom kako bi se formirala kremasta konzistencija. Ukoliko je potrebno, dodajte još vode. Ukrasite vlašcem i kokosovim mlekom - jednu do dve supene kašike po porciji. Servirajte toplo. Količinu đumbira možete prilagoditi ukusu.