Sastojci

  • 200g zelenog sočiva
  • 200g crvenog sočiva
  • 1,5 kašičica himalajske soli
  • 2 kašičice crnog luka u prahu
  • 2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 30g čipsa od jabuka
  • 1 kašika suvog peršunovog lista
Supa od sočiva u tegli

Priprema recepta

Na dno tegle stavite crveno sočivo, zatim dodajte so, crni luk u prahu, beli luk u prahu, ali tako da začini budu uz ivicu tegle. Preko začina smestite zeleno sočivo, čips sa jabukama i na kraju sušeni peršunov list. Zatvorite teglu, a na ukrasnom papiru napišite uputstvo za upotrebu: mešavinu za supu prelijte sa 1,6l vode i zagrejte do ključanja. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se supa kuva 20 do 30 minuta. Povremeno promešajte.

Ovo je idealan poklon za mlade osobe koje tek uče da kuvaju.