Sastojci
- 200g zelenog sočiva
- 200g crvenog sočiva
- 1,5 kašičica himalajske soli
- 2 kašičice crnog luka u prahu
- 2 kašičice karija
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 30g čipsa od jabuka
- 1 kašika suvog peršunovog lista
Priprema recepta
Na dno tegle stavite crveno sočivo, zatim dodajte so, crni luk u prahu, beli luk u prahu, ali tako da začini budu uz ivicu tegle. Preko začina smestite zeleno sočivo, čips sa jabukama i na kraju sušeni peršunov list. Zatvorite teglu, a na ukrasnom papiru napišite uputstvo za upotrebu: mešavinu za supu prelijte sa 1,6l vode i zagrejte do ključanja. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se supa kuva 20 do 30 minuta. Povremeno promešajte.
Ovo je idealan poklon za mlade osobe koje tek uče da kuvaju.