Sastojci
- 1,5kg brokolija
- 90ml hladno ceđenog maslinovog ulja
- so, biber
- 4 stabljike celera
- 220g šargarepe
- 1 crni luk
- 1,8l pileće supe ili supe od povrća
- 500ml mleka
- 60g kisele pavlake
- hleb od celog zrna žita
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 200°C. Brokoli podelite na sitnije komade, posolite, prelijte sa 60ml maslinovog ulja, a zatim ravomerno rasporedite po plehu i pecite dvadesetak minuta. U međuvremenu zagrejte ostatak maslinovog ulja na temperaturu srednje jačine, pa dodajte naseckan celer, šargarepu, crni luk, so i biber i dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte supu i pečeni brokoli, a kada supa proključa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još oko pola sata. Sklonite sa ringle, dodajte mleko i štapnim mikserom (ili u blenderu) sve izmiksajte. Poslužite uz integralni hleb i kiselu pavlaku.