Sastojci

  • 150g palente
  • 50g naribanog tvrdog sira
  • 1 kašika svežeg naseckanog ruzmarina
  • maslinovo ulje
Aromatična pečena palenta sa sirom

Priprema recepta

Skuvajte palentu prema uputstvu sa pakovanja. Kada dobije kremastu konzistenciju dodajte sir i ruzmarin, dobro promešajte pa je izlijte u tepsiju 20x20cm i ravnomerno rasporedite palentu. Kada se ohladi prekrijte tepsiju i ostavite u frižider najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Sutradan isecite palentu na komade veličine zalogaja, poređajte ih na tepsiju, premažite maslinovim uljem i pecite dvadesetak minuta na 240°C.

Servirajte tople zalogaje palente preko kojih ste dodali još malo naribanog sira i aromatičnog bilja. Umesto ruzmarina možete upotrebiti majkinu dušicu, vlašac, peršun, origano ili bosiljak. Ako koristite suve začinske biljke, potrebno je prepoloviti količinu koja se koristi.