Sastojci

  • 300g cvetova brokolija
  • 1 čen belog luka
  • 110g rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih grudi bez kože, naseckanih na kocke
  • 230g pesto sosa
  • 300g čeri paradajza isečenog na polovine
  • sveži bosiljak
  • so i biber po ukusu
Korpice sa brokolijem i piletinom

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 190˚C. U elektičnom secku izmiksajte brokoli, parmezan, beli luk, jaje i 1 kašiku maslinovog ulja, tako da se dobije konzistencija testa. Po 1 kašiku ove smese utisnite u otvore kalupa za mafine tako da se obloži i formira „korpica“. Pecite oko pola sata dok ivice ne postanu zlatne i hrskave. Kada se koripce ohlade, izvadite ih iz kalupa i punite nadevom od piletine.

Nadev: Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja, dodajte piletinu, so, biber i na temperaturi srednje jačine sotirajte dok piletina ne bude podjednako pečena sa svih strana. Dodajte pesto sos i sve dobro izmešajte. Ovim nadevom punite korpice od brokolija, a preko nadeva stavite polovine čeri paradajza i svež bosiljak.