Sastojci
- 4 jajeta
- 3 prezrele banane srednje veličine
- 1 kašika meda
- 1/4 šolje kokosovog mleka
- 1 kašika vanila ekstrakta
- 1,5 šolja bademovog brašna
- 1 šolja brašna od rogača
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema recepta
U visoku posudu stavite izgnječene banane, dodajte jaja i mutite. Zatim dodajte med, kokosovo mleko i vanilu. Posebno pomešajte bademovo i brašno od rogača, so i cimet. Ako ne volite ukus rogača, možete praviti samo sa bademovim brašnom. Ako nemate bademovo brašno sasvim će dobro ispasti i sa mlevenim bademima. Pomešajte tečne i suve sastojke dok se dobro ne sjedine, a zatim dodajte kašiku jabukovog sirćeta i promešajte. Po želji dodajte kokosov šećer.
Sipajte u kalupe za mafine i pecite oko pola sata na 190°C.
Mafini su savršeno sočni i drugog dana.
4 jajeta
3 prezrele banane srednje veličine
1 kašika meda
1/4 šolje kokosovog mleka
1 kašika vanila ekstrakta
1,5 šolja bademovog brašna
1 šolja brašna od rogača
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašika jabukovog sirćeta