Sastojci

  • 4 jajeta
  • 3 prezrele banane srednje veličine
  • 1 kašika meda
  • 1/4 šolje kokosovog mleka
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • 1,5 šolja bademovog brašna
  • 1 šolja brašna od rogača
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
Mafini sa bananama (bez glutena)

Priprema recepta

U visoku posudu stavite izgnječene banane, dodajte jaja i mutite. Zatim dodajte med, kokosovo mleko i vanilu. Posebno pomešajte bademovo i brašno od rogača, so i cimet. Ako ne volite ukus rogača, možete praviti samo sa bademovim brašnom. Ako nemate bademovo brašno sasvim će dobro ispasti i sa mlevenim bademima. Pomešajte tečne i suve sastojke dok se dobro ne sjedine, a zatim dodajte kašiku jabukovog sirćeta i promešajte. Po želji dodajte kokosov šećer.

Sipajte u kalupe za mafine i pecite oko pola sata na 190°C.

Mafini su savršeno sočni i drugog dana.

4 jajeta

3 prezrele banane srednje veličine

1 kašika meda

1/4 šolje kokosovog mleka

1 kašika vanila ekstrakta

1,5 šolja bademovog brašna

1 šolja brašna od rogača

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice mlevenog cimeta

1 kašika jabukovog sirćeta