Sastojci

  • 100g mlevenog lanenog semena
  • 60g mlevenih oraha
  • 50g seckanih oraha
  • 1 tikvica srednje veličine, narendana i oceđena
  • 70g rikota sira
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kašike proteinskog praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 2 kašičice vanila ektrakta
  • malo soli
  • narendana kora jedne pomorandže
Mafini sa tikvicama

Priprema recepta

Izmešajte laneno seme, mlevene orahe, proteinski prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. U većoj činiji pomešajte otopljeno kokosovo ulje, jaja, vanila ekstrakt, rendane tikvice, sir i koru pomorandže. Umešajte suve sastojke u tečne, a na kraju dodajte seckane orahe. Rasporedite u kalup za mafine i pecite u rerni na 180°C 20 do 25 minuta.