Sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 3/4 šolje smrznutog graška
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika naseckane sveže nane + listići za dekoraciju
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 8 manjih kriški tostiranog hleba od integralnog brašna
  • 8 tankih slajseva dimljenog lososa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Nekoliko rotkvica (po izboru)
Mini sendviči sa avokadom i dimljenim lososom

Priprema recepta

U činiju stavite avokado i otopljen grašak, pa viljuškom dobro izgnječite. Dodajte limunov sok, naseckanu nanu, so i biber pa sve dobro izmešajte. Nanesite namaz na kriške hleba i preko njega stavite dimljeni losos. Nasecite rotkvice na tanke kolutiće pa stavite preko lososa, blago polijte sa par kapi maslinovog ulja i ukrasite listićima nane.