Sastojci

  • 4 komada pilećih grudi nasečenih na šnicle
  • 1 kašika mediteranskog začina (ili mešavine ruzmarina, kumina, korijandera i origana)
  • 1 crvena paprika, isečena na trakice
  • 1/2 crvenog luka, sitno naseckanog
  • 4 ravna hleba ili tortilje
  • Opciono: zelena salata, feta sir

Za sos:

  • 1/2 krastavca, oguljenog i naseckanog
  • 2 šolje grčkog jogurta
  • 4 kašičice izgnječenog belog luka
  • 2 kašike mirođije
  • 1,5 kašika limunovog soka
  • morska so i biber po ukusu
Ravni hleb sa piletinom i caciki sosom

Priprema recepta

Sve sastojke za sos izmiksajte u blenderu. Da sos ne bude suviše redak, iscedite što više tečnosti iz krastavca. Možete ga napraviti nekoliko sati pre serviranja kako bi se ukusi dobro proželi.

Začinite piletinu, a zatim na vrlo malo masnoće ispecite šnicle i pečeno meso isecite na trakice. Na ravan hleb prvo stavite list salate, dodajte nasečenu piletinu, papriku i crni luk. Na kraju dodajte caciki sos i feta sir nasečen na kockice i urolajte.