Sastojci
- 4 komada pilećih grudi nasečenih na šnicle
- 1 kašika mediteranskog začina (ili mešavine ruzmarina, kumina, korijandera i origana)
- 1 crvena paprika, isečena na trakice
- 1/2 crvenog luka, sitno naseckanog
- 4 ravna hleba ili tortilje
- Opciono: zelena salata, feta sir
Za sos:
- 1/2 krastavca, oguljenog i naseckanog
- 2 šolje grčkog jogurta
- 4 kašičice izgnječenog belog luka
- 2 kašike mirođije
- 1,5 kašika limunovog soka
- morska so i biber po ukusu
Priprema recepta
Sve sastojke za sos izmiksajte u blenderu. Da sos ne bude suviše redak, iscedite što više tečnosti iz krastavca. Možete ga napraviti nekoliko sati pre serviranja kako bi se ukusi dobro proželi.
Začinite piletinu, a zatim na vrlo malo masnoće ispecite šnicle i pečeno meso isecite na trakice. Na ravan hleb prvo stavite list salate, dodajte nasečenu piletinu, papriku i crni luk. Na kraju dodajte caciki sos i feta sir nasečen na kockice i urolajte.