Sastojci
- 475g brašna od celog zrna pšenice
- 300ml mlake vode
- 2,5 kašičice suvog kvasca
- 2 kašičice otopljenog kokosovog ulja
- 1,5 kašičica himalajske soli
- 3 kašike mlakog mleka od badema u kome su rastvorene 3 kašičice smeđeg šećera
Priprema recepta
U trećinu pripremljenog brašna dodajte vodu i suvi kvasac. Promešajte i ostavite da odstoji. U zavisnosti od sobne temperature, biće potrebno oko 15-20 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte ostale sastojke vodeći računa da ni jedan od njih ne bude suviše topao, posebno mleko i ulje. Mesite testo 8-10 minuta. Iako će testo biti blago lepljivo, ipak će se odvajati od posude i ne bi trebalo da se lepi za prste. Ako jeste lepljivo, potrebno je dodati jednu kašiku brašna i nastaviti sa mešenjem.
Kada se testo dobro umesi, smestite ga u kalup za pečenje i ostavite da odstoji oko jedan sat. Trebalo bi da se udvostruči.
Pecite oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C. Ovaj hleb možete iseći na kriške i zamrznuti ga, te koristiti po potrebi. U tom slučaju hleb zamrznite svež, čim se ohladi.