Sastojci

  • 150g pečenog pilećeg mesa
  • 2 kašika prepečene golice
  • 1/2 zrelog avokada
  • 1 šolja svežih listova bosiljka
  • 1 kašika svežeg limunovog soka
  • 1 manji češanj belog luka
  • 3 kašike vode
  • 1/4 kašičice himalajske soli
  • bibera po ukusu
  • 2 narendane šargarepe
  • 1 šolja rukole
  • 4 kriške hleba od celog zrna žita
Sendvič sa piletinom i pesto sosom

Priprema recepta

Kratko propecite golicu na temperature srednje jačine. Kada su semenke pečene premestite ih u električnu seckalicu, dodajte avokado, bosiljak , sok od limuna, beli luk , vodu i so. Miksajte dok se pesto ne ujednači, po potrebi dodajte vodu. U gotov pesto dodajte seckanu piletinu i promešajte. Tostirajte hleb, premažite krišku sa polovinom smese, dodajte rendanu šargarepu, rukolu i na kraju drugu krišku tostiranog hleba. Navedena količina je predviđena za dva sendviča.

Napomena: umesto golice možete dodati orašaste plodove, a blago pečeni učiniće pesto ukusnijim.