Sastojci
- 150g pečenog pilećeg mesa
- 2 kašika prepečene golice
- 1/2 zrelog avokada
- 1 šolja svežih listova bosiljka
- 1 kašika svežeg limunovog soka
- 1 manji češanj belog luka
- 3 kašike vode
- 1/4 kašičice himalajske soli
- bibera po ukusu
- 2 narendane šargarepe
- 1 šolja rukole
- 4 kriške hleba od celog zrna žita
Priprema recepta
Kratko propecite golicu na temperature srednje jačine. Kada su semenke pečene premestite ih u električnu seckalicu, dodajte avokado, bosiljak , sok od limuna, beli luk , vodu i so. Miksajte dok se pesto ne ujednači, po potrebi dodajte vodu. U gotov pesto dodajte seckanu piletinu i promešajte. Tostirajte hleb, premažite krišku sa polovinom smese, dodajte rendanu šargarepu, rukolu i na kraju drugu krišku tostiranog hleba. Navedena količina je predviđena za dva sendviča.
Napomena: umesto golice možete dodati orašaste plodove, a blago pečeni učiniće pesto ukusnijim.