Mac and Cheese je jelo poznato u mnogim zemljama širom sveta, ali su ga neki novi dodaci učinili “engleskim” i tako ga još više približili njihovoj gastronomskoj kulturi. Veoma je popularno u svetu jer predstavlja jedno od retkih jela koje može da se spremi za svega 15 minuta.
Priprema recepta
Potrebno je da skuvate makarone, kad su skuvane operite ih mlakom vodom da vam se ne zalepe dok spremate sos.
Onda na rastopljenom maslacu dodajte brašno i propržite dok zamiriše par minuta, potom dodajte mleko i pavlaku, kuvajte kratko sa stalnim mešanjem da se malo ukuva isto par minuta.
Na kraju dodajte narendani sir, mešajte dok se ne rastopi i zgusne, dodajte so i biber i stavite makarone. Izmešajte lepo da se sos lepo izmeša i poslužite toplo.
To je osnovni recept za Mac and cheese, a vi, po želji, možete dodavati i namirnice kao što su slanina, šunka, parmezan, sitno seckani crni luk. Vaša porcija će biti pravo kremasto jelo sa testeninama, a ukoliko ipak volite pečenije obroke, onda sve to možete staviti u rernu i sačekati svega nekoliko minuta.