Rolovana jagnjetina, prema ocenama brojnih gurmana iz čitavog sveta, predstavlja jedno od najlepših specijaliteta s mesom.
Priprema recepta
Da biste napravili ovo jelo neobičnog ukusa potrebno vam je 1 kg jagnjetine, so, biber, limunov sok, kašika senfa, 3 čena belog luka, ruzmarin, žalfija, majčina dušica i 150 ml belog vina.
A način pripreme je sasvim jednostavan. Meso odvojte od kostiju, posolite ga i pobiberite, poprskate limunovim sokom, pa ostavite da odstoji najmanje pola sata ufrižideru.
Zatim u meso utrljajte senf, pospite seckanim belim lukom i mešavinom žalfije, ruzmarina i majčine dušice. Urolujte, vežite kanapom, stavite u podmazan sud i pecite oko dva i po sata na 180 stepeni.
Tokom pečenja prelivajte belim vinom i sokom od pečenja. Pečeno meso ostavite da se ohladi, pa skinite kanap. Rolat isecite na kolutove i poslužite uz varivo od povrća.