Da li ste znali da mnogi nazivaju avokado najsavršenijom namirnicom? Nutricionisti tvrde da on sadrži sve sastojke neophodne da se čovek prehrani, a otkriveno je i da doprinosi prevenciji Alchajmerove bolesti, raka, srčanih oboljenja, dijabetesa i drugih bolesti.
Zbog neutralnog ukusa može se koristiti u pripremi različitih slanih i slatkih jela. Ipak izazov predstavlja njegova relativno brza kvarljivost. Predstavljamo nekoliko načina kako da odložite da ova namirnica brzo potamni.
Nemojte mu vaditi košticu
Na ovaj način sigurno tri dana neće biti promena, a i nakon 10 dana će ostati ukusan i jestiv.
Ostavite ga sa kriškama limuna
Ukoliko avokado očistite i izvadite košticu, predlog da ga očuvate je da ga čuvate sa kriškama limuna. Na ovaj način počeće da tamni tek posle tri dana i može ostati jestiv oko nedelju dana.
Čuvajte ga u foliji
Folija će avokado sačuvati u potpunosti oko tri dana, nakon čega će početi da se pojaljuju tačkice. Nakon nedelju dana će ostati jestiv ali dosta mekši.