Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 50 g bebi spanaća
  • 2 komada mladog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike rendanog, tvrdog sira tipa Pekorino
  • so, biber po ukusu
  • susam, maslinovo ulje
Ćufte od krompira i spanaća

Priprema recepta

Krompir očisite, isecite na kocke pa skuvajte u posoljenoj vodi. Dok se krompir kuva, spanaću isecite drške ako vam smetaju (ja to radim, ali nije neophodno) i ako je krupniji malo usitnite. Mladi luk isecite na kolutove. Kuvani krompir prebacite u cediljku da se ocedi od vode pa vratite u šerpu u kojoj se kuvao. Napravite pire uz pomoć štapnog miksera ili prese, dozvoljeno je da ostane koji komadić krompira. Dok je još topao dodajte spanać, sir i začine po ukusu pa promešajte i ostavite da se prohladi pre dodavanja jajeta. Na kraju, dodajte mladi luk i umućeno jaje.

Upalite rernu da se greje na 220c, pleh od rerne obložite papirom za pečenje.

Od mase pravite “pljeskavice” debljine oko 1,5 cm. Poređajte ih na pleh, pospite sa susamom i poprskajte sa maslinovim uljem. Pecite do zlatne boje, ja pred kraj volim da upalim gril opciju i podignem pleh nivo iznad da se dodatno zapeku po površini.

Služite uz zelenu salatu i umak od mešavine pavlake i majoneza.

Recept predstavljamo u saradnji sa blogom Prstohvat soli