Sastojci

  • 1 mala glavica karfiola
  • 3 krompira srednje veličine
  • 1 manji brokoli
  • 1 konzerva leblebije
  • Začini: so, biber, mlevena paprika, kumin, beli luk u prahu
  • 2 šolje kuvane kinoe
  • 50 g rukole

Za dresing:

  • ½ šolje humusa
  • 1 kašika limunovog soka
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica kari praha
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • voda
Pečeno povrće sa leblebijom i dresingom od humusa

Priprema recepta

Krompir, brokoli i karfiol iseckajte na manje komade, pa dodajte oceđenu i opranu leblebiju. Pospite začinima po želji, sve dobro izmešajte i prebacite u papirom obložen pleh, vodeći računa da povrće ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni na 200°C, pola sata. U međuvremenu skuvajte kinou. Za pripremu dresinga izmešajte sve sastojke, pa dodajte vodu kako bi se dobila poželjna konzistencija preliva. Za posluživanje na tanjir stavite rukolu, kuvanu kinou i pečeno povrće sa leblebijom, pa prelijte dresingom.