Sastojci
- 1 mala glavica karfiola
- 3 krompira srednje veličine
- 1 manji brokoli
- 1 konzerva leblebije
- Začini: so, biber, mlevena paprika, kumin, beli luk u prahu
- 2 šolje kuvane kinoe
- 50 g rukole
Za dresing:
- ½ šolje humusa
- 1 kašika limunovog soka
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica kari praha
- 1 kašika javorovog sirupa
- voda
Priprema recepta
Krompir, brokoli i karfiol iseckajte na manje komade, pa dodajte oceđenu i opranu leblebiju. Pospite začinima po želji, sve dobro izmešajte i prebacite u papirom obložen pleh, vodeći računa da povrće ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni na 200°C, pola sata. U međuvremenu skuvajte kinou. Za pripremu dresinga izmešajte sve sastojke, pa dodajte vodu kako bi se dobila poželjna konzistencija preliva. Za posluživanje na tanjir stavite rukolu, kuvanu kinou i pečeno povrće sa leblebijom, pa prelijte dresingom.