Sastojci

  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike kokosovog šećera
  • 25 g brašna
  • 25 g kokosa u prahu
  • na vrh noža sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • ananasa (1 veći ili dva manja)
Pohovani ananas
Broj osoba: 2-3

Priprema recepta

Ananas stavite na dasku za sečenje, pa nožem odsecite krajeve i poskidajte koru sa strane. Manjim nožem odstranite sve crne tačke koje su ostale. Isecite na kolutove oko 1 cm debljine. Svakom kolutu pažljivo izdubite sredinu, pazeći da vam se kolut ne pokida. Malo ih prosušite sa ubrusom.

U jednu činiju sipajte mokre sastojke – jaja, mleko, ulje i dodajte šećer. U drugu činiju sipajte brašno, kokos u prahu, sodu bikarbonu i so. Dodajte suve sastojke u mokre i dobro ih sjedinite sa žicom. Ako vam se smesa učini previše gusta, dolijte još malo mleka. Imajte mleko pri ruci, jer stajanjem smesa postaje gušća.

U tiganj sipajte malo ulja (možete koristiti kokosovo ulje, ali i suncokretovo je ok), pa ga zagrejte na srednje jakoj temperaturi (kod mene je to 7 od 9 podeoka). Kolut ananasa umočite u smesu, sačekajte da se višak ocedi pa stavite u tiganj. Ne pretrpavajte tiganj, radite sa 1-2 komada po turi. Pržite ananas na srednjoj vatri do zlatne boje sa jedne i sa druge strane. I tako dok ne potrošite sav materijal. Služite odmah dok je vruće uz sveže voće, med ili čokoladni sos.

U saradnji sa blogom Prstohvat soli