Nagradni konkurs “Postani i ti razigrana domaćica” je uspešno završen. Naišli smo na veliki broj zainteresovanih domaćica, koje su sa nama podelile mnoge ukusne recepte mešajući svoje omiljene K Plus sastojke. Stručni žiri je izabrao i ovoga puta nagradio 3 najoriginalnije domaćice.
Prvu nagradu i vaučer od 20.000 dinara za kupovinu u IDEA prodavnicama, osvojila je Slađana Šćekić za recept: Punjene rolnice u sosu sa češkim hlebom, kojoj ovom prilikom čestitamo na ukusnom K Plus receptu koji nam je poslala i tako osvojila ovu nagradu.
Drugo mesto pripalo je Mileni Simić za pripremu meksičke hrane na K Plus način koju smo ovom prilikom nagradili vaučerom u iznosu od 10.000 dinara, dok je treće mesto osvojila Eržebet Tot, koja je ovaj konkurs zasladila K Plus tortom i time zaslužila vaučer od 5.000 dinara za kupovinu u IDEA prodavnicama.
Čestitamo svim dobitnicama nagrada, koje ove vaučere mogu iskoristiti do 31.12.2016. a ujedno se zahvaljujemo i svim učesnicima konkursa koji su podelili sa nama recepte koristeći proizvode svoje omiljene trgovačke marke.
Probajte pobedničke recepte
Punjene rolnice u sosu sa češkim hlebom-knedliky
500 g belog pilećeg mesa
100 g K plus šunke
100 g K plus kačkavalja
6-8 K plus suve šljive
maslinovo ulje
2 dl. piva
2dl. vod
1 kašičica K plus bibera
Iseći meso na šnicle malo ih izlupati,zatim ih začiniti sa začinom i biberom na svaku šniclu staviti prvo kačkavalj pa šunku pa poredjati suve sljive pa opet kačkavalj.
Uviti u rolat i svaki rolat pričvrstiti ili koncem ili čačkalicom.
Dinstati na tihoj vatri 30min.uz povremeno dolivanje piva i vode.
Dok se rolati dinstaju pripremiti češki hleb
Češki hleb
400 g. K plus brašna
150 ml. mlake vode
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kesica suvog kvasca.
1 jaje
1 vezica mirodjije
Zamesiti testo od datih namirnica pa testo ostaviti da "odmori" oko 15 min. Zatim nadošlo testo iseći na tri jednaka dela. Oblikovati male rolatiće. Pokriti ih krpom pa ih ostaviti još 15 min. Staviti veću šerpu sa vodom i kašičicom soli da provri kada voda počne da vri staviti rolate ...kuvati ih 20 min.na jednu stranu pa ih lagano okrenuti pa 20 min. sa druge strane.
Skuvan hleb seći sa koncem da bi parčići bili jednako isečeni....
Sos sa mirodjijom:
Na ulju gde su se dinstali rolati propržiti manju glavicu crnog luka i iseckanu šargarepu. Kada je luk ispržen dodati začine i sos preliti sa 2 dl.K plus pavlake za kuvanje. U čaši razmutiti 1 kašiku K plus gustina sa malo vode pa dodati sosu.
Na kraju dodati i iseckanu mirodjiju...
Meksička hrana na K plus način
Za 4 osobe. Prosečno vreme pripreme 60 min.
Potrebno je:
400g pilećeg filea
300ml soka od paradajza
300g kukuruza šećerca
200g mlečnog namaza
100g pančete
8 sandwich listića
8 kom tortilje
40g maslaca
Crvena paprika 1 kom
Crveni luk 1 kom
Začini - Origano, tucana ljuta paprika, mirođija, biber, dodatak jelima sa povrćem
Priprema:
Na maslacu ispržiti sitno iseckan crveni luk, dodati iseckanu papriku i pileći file iseckan na kockice. Kada se proprži, dodati 300 ml soka od paradajza i 200g mlečnog namaza i ostaviti na tihoj vatri da se dinsta. Posebno skuvati kukuruz šećerac i dodati u smesu. Kada se prokuva, ostaviti da se ohladi. Na tortilje namazati fil, staviti 2 lista pančete i uviti kao palačinku. Redom ređati punjene tortilje na pleh za pečenje. Kada se sve naređaju, preko staviti sendvič listiće i peći u rerni 20 min na 200 stepeni. Kada se ispeku, servirati sa kečapom ili čili sosom po želji.
Prijatno.
Korišćeni K plus proizvodi:
Pileći file K plus
Pančeta K plus, ukusi moga kraja
Sok od paradajza K plus, ukusi moga kraja
Kukuruz šećerac K plus
Mlečni namaz K plus
Sandwich listići K plus
Tortilja K plus
Maslac K plus
Kečap blagi K plus
Dodatak jelima sa porvćem K plus.
K Plus torta
SASTOJCI:
Za koru
6 belanaca (jaja S klasa KPlus)
300 gr šećera u prahu KPlus
1 kašikica sirćeta KPlus
2 kašike kukuruznog skroba KPlus
200 gr seckanih, prženih oraha
Za fil:
6 žumanaca (jaja S klasa KPlus)
3 cela jajeta (jaja A klasa KPlus)
1 kesica vanilin šećera KPlus
12 kašika šećera KPlus
250 gr maslaca KPlus
300 gr mlevenog keksa KPlus Petit
2,5 dl soka KPlus (crveni koktel)
200 gr mlevenog, prženog oraha
10 kom čoko bananica KPlus
Za dekoraciju:
čokolada za kuvanje KPlus crna
bela čokolada Chocolatte KPlus
50 gr seckanih prženih oraha
Ostalo:
Kalup prečnika 28 cm KHome
Papir za pečenje KPlus
Selecta kafa KPlus
Dax (KPlus) deterdžent za pranje sudova
PRIPREMA:
1. Orahe popržiti u lerni, paziti da ne zagore.
2. Kalup prečnika 28 cm obložiti papirom za pečenje. Na njega staviti 200 gr prženih seckanih oraha.
3. Belanca umutiti, pa postepeno dodavati šećer u prahu i čvrsto ulupati. Onda dodati sirće i na kraju kukuruzni skrob. Preko oraha špatulom staviti šam i pažljivo poravnati. Sušiti 1 sat na 125 stepeni, onda još 1 sat na 100 stepeni. Posle još ostaviti u rerni još pola sata. Ohladiti u kalupu, zatim izvrnuti na tacnu da orasi budu gore.
4. Samleti keks i preliti sokom i ostaviti da odstoji.
5 Čokoladne bananice iseckati na manje komade.
6. 200 gr prženih oraha samleti.
7. Za fil žumance, jaja, šećer i vanilin šećer dobro umutiti i kuvati na pari 20-25 minuta, ohladiti. U ohlađenu masu dodati maslac i mikserom penasto umutiti. Dodati preliveni keks i mleveni orah. Sve dobro pomešati.
8. Polovinom fila premazati koru, poređati iseckane bananice, zatim staviti drugu polovinu fila i poravnati.
9. Dekorisati seckanim orasima, belom i crnom čokoladom.
10 Tortu služiti uz crnu kafu.
11. Sudove oprati DAX deterdžentom za sudove.