Sastojci

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crnog luka, fino naseckanog
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice dimljene mlevene paprike
  • 1/4 kašičice čili praha
  • 2 šargarepe srednje veličine, sitno naseckane
  • 1 konzerva naseckanog paradajza
  • 1 šolja kuvanog zelenog sočiva
  • 1/2 šolje vrele vode
  • 1/2 kocke za supu od povrća
Čili sos

Priprema recepta

Zagrejte ulje u većoj posudi, dodajte crni luk i mešajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, kumin, origano, so, papriku i čili prah. Mešajte sve zajedno još oko minut, pa dodajte naseckanu šargarepu, paradajz, kuvano sočivo, vodu i kocku za supu. Ostavite sve da krčka na tihoj vatri još dvadesetak minuta, povremeno mešajući i dok tečnost ne bude potpuno upijena, a čili gust.