Sastojci
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 manja glavica crnog luka, fino naseckanog
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/4 kašičice dimljene mlevene paprike
- 1/4 kašičice čili praha
- 2 šargarepe srednje veličine, sitno naseckane
- 1 konzerva naseckanog paradajza
- 1 šolja kuvanog zelenog sočiva
- 1/2 šolje vrele vode
- 1/2 kocke za supu od povrća
Priprema recepta
Zagrejte ulje u većoj posudi, dodajte crni luk i mešajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, kumin, origano, so, papriku i čili prah. Mešajte sve zajedno još oko minut, pa dodajte naseckanu šargarepu, paradajz, kuvano sočivo, vodu i kocku za supu. Ostavite sve da krčka na tihoj vatri još dvadesetak minuta, povremeno mešajući i dok tečnost ne bude potpuno upijena, a čili gust.