Sastojci

  • 2 supene kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 1 crni luk sitno iseckan
  • 1 šargarepa sitno iseckana
  • 2 šampinjona iseckana na kriške
  • 1 stabljika celera sitno iseckana
  • 1 jedan češanj belog luka izgnječen
  • 1/2 šolje heljde
  • 4-5 šolja vrele supe od povrća ili vode
  • 50g izmrvljenog kozjeg sira
  • 2 supene kašike seckanog peršuna
Heljda sa povrćem i kozjim sirom

Priprema recepta

Zagrejte ulje u širokoj posudi (neka temperatura bude umerena). Dodajte crni luk, šargarepu, pečurke, celer i beli luk i sotirajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte heljdu koju ste prethodne noći natapali i pola šolje supe od povrća. Smanjite temperaturu i ostavite da se heljda kuva dok sva tečnost ne bude upijena. Ako heljda nije kuvana, ponavljajte postupak uvek dolivajući po malo supe. Na kraju dodajte so i biber ukoliko je potrebno, a servirajte sa izmrvljenim kozjim sirom i naseckanim peršunom.