Sastojci
- 2 supene kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
- 1 crni luk sitno iseckan
- 1 šargarepa sitno iseckana
- 2 šampinjona iseckana na kriške
- 1 stabljika celera sitno iseckana
- 1 jedan češanj belog luka izgnječen
- 1/2 šolje heljde
- 4-5 šolja vrele supe od povrća ili vode
- 50g izmrvljenog kozjeg sira
- 2 supene kašike seckanog peršuna
Priprema recepta
Zagrejte ulje u širokoj posudi (neka temperatura bude umerena). Dodajte crni luk, šargarepu, pečurke, celer i beli luk i sotirajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte heljdu koju ste prethodne noći natapali i pola šolje supe od povrća. Smanjite temperaturu i ostavite da se heljda kuva dok sva tečnost ne bude upijena. Ako heljda nije kuvana, ponavljajte postupak uvek dolivajući po malo supe. Na kraju dodajte so i biber ukoliko je potrebno, a servirajte sa izmrvljenim kozjim sirom i naseckanim peršunom.