Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1/2 crvene paprike babure
  • 60 g spanaća
  • 1 veći krompir, narendan i oceđen od suvišne tečnosti
  • 1 jaje+1 belance
  • 2 veća šampinjona
  • so, biber, seckani peršun
Omlet sa krompirom

Priprema recepta

U tiganju zagrejte maslinovo ulje do temperature srednje jačine, pa dodajte crni luk naseckan uzduž, papriku isečenu na trakice i tanko nasečene šampinjone. Dodajte so i biber po ukusu, pa mešajte, a nakon par minuta dodajte spanać i nastavite sa mešanjem dok spanać ne omekša.

Premestite povrće iz tiganja na tanjir, a na tiganj stavite narendan i oceđen krompir, rasporedite ga u tankom sloju i povremeno promešajte, zatim dodajte izmućeno jaje sa belancetom i ravnomerno rasporedite preko krompira. Poklopite. Kada su jaja sa donje strane pečena, rasporedite pripremljeno povrće preko omleta, savijte ga na pola i prebacite na tanjir za posluženje. Pospite seckanim peršunom pre serviranja.