Sastojci

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja bademovog mleka
  • 1 manja izgnječena banana
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika otopljenog kokosovog ulja + ulje za premazivanje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 1/2 kašičice soli

Za posipanje:

  • Seme nara
  • Naseckani pistaći
Palačinke sa ovsenim pahuljicama

Priprema recepta

U električnom secku sameljite ovsene pahuljice da se dobije brašno, a zatim sjedinite sve sastojke za palačinke. Na podmazan tiganj uspite oko 1/4 šolje testa za palačinke (koje su manjih dimenzija od klasičnih palačinki) i pecite oko 2-3 minuta sa svake strane.

Napomena: Ove palačinke se mogu čuvati u frižideru do tri dana, u dobro zatvorenoj posudi, a između svake se stavlja papir za pečenje. Mogu se smestiti i u zamrzivač i na taj način se čuvaju do dva meseca.