Sastojci
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šolja bademovog mleka
- 1 manja izgnječena banana
- 2 kašike javorovog sirupa
- 1 kašika otopljenog kokosovog ulja + ulje za premazivanje
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 1/2 kašičice soli
Za posipanje:
- Seme nara
- Naseckani pistaći
Priprema recepta
U električnom secku sameljite ovsene pahuljice da se dobije brašno, a zatim sjedinite sve sastojke za palačinke. Na podmazan tiganj uspite oko 1/4 šolje testa za palačinke (koje su manjih dimenzija od klasičnih palačinki) i pecite oko 2-3 minuta sa svake strane.
Napomena: Ove palačinke se mogu čuvati u frižideru do tri dana, u dobro zatvorenoj posudi, a između svake se stavlja papir za pečenje. Mogu se smestiti i u zamrzivač i na taj način se čuvaju do dva meseca.