Sastojci
- 500g integralnog pšeničnog brašna
- 150g krupno seckanog kikirikija
- 300g jogurta
- 200ml vode
- 1 vrećica suvog kvasca
- 1 puna kašičica himalajske soli
- 1-2 kašičice karija
Priprema recepta
Pomešajte vodu i jogurt, pa dodajte kari i tečnost blago ugrejte tako da bude mlaka. U brašno umešajte kvasac, kikiriki i so, a zatim dodajte vodu sa jogurtom i zamestite testo. Mesite dok testo ne počne da se odvaja od ivice posude, a zatim ga prekrijte i ostavite da odstoji sat i petnaest minuta (ili dok se testo udvostruči, pa će potrebno vreme zavisiti od temtperature prostorije). Kada testo naraste, ponovo ga premesite i mesite oko pet minuta, a zatim oblikujte 12 pogačica. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje još 15 minuta. Pecite ih 45 min na 180°C.