Sastojci
- 2 kašike mlevenog lanenog semena rastvorenih u 3 kašike vode
- 2 kašike kukuruznog skroba rastvorenih u 2 kašike vode
- 1/2 šolje semenki suncokreta
- 1/2 šolje indijskog oraha
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice mlevene paprike
- malo origana
- 1 kašičica tahinija
- 2 šolje usitnjenog kuvanog karfiola
- 1 šolja kukuruznog brašna
- so i biber po ukusu
Priprema recepta
Izmiksajte semenke suncokreta, indijski orah i začine tako da dobijete konzistenciju krupnije mlevenog brašna, pa sjedinite sa rastvorenim lanenim semenom i rastvorenim kukuruznim skrobom, dodajte tahini, kuvani i usitnjeni karfiol, formirajte šnicle i pecite u rerni na 180°C dvadesetak minuta. Nakon 10 minuta okrenite svaku šniclu kako bi se podjednako ispekle sa obe strane. Servirajte sa čili sosom.